Johanna Due-Boje

Hästtokig Grand Prix ryttare

Härliga söndag!

Allmänt Permalink0
Idag fick Colle ett väldigt kort joggingpass och han var så mjuk och fin! Jag har valt att inte ge honom någon helt ridfri dag nu fram till SM utan istället lägga in fler korta joggingpass, för att sedan efter tävlingen få slippa mig helt och hållet i några dagar :) 
Det är då han känns finast, en häst med så mycket muskler och energi mår inte alltid bättre i kroppen av att vila, men det kan ju å andra sidan vara viktigt för knoppen så helt ridfria dagar får han självklart också, men inte när det närmar sig tävling.

Efter ridpasset fick han i vanlig ordning gå ut och bocka och busa i sin hage :)
Det känns ju självklart lite risky att släppa honom i sin stora hage så tätt inpå en viktig tävling, och hjärtat hoppar upp i halsgropen både en och två gånger när jag ser honom bocka iväg...
Men Colle (och alla andra hästar också för den delen) presterar som bäst när han är lycklig, och jag skulle aldrig kunna ta ifrån honom sin hage! Han har gått i den sen han var 3år och kom till oss.
Det är ju inte hans fel att han råkade lära sig massa svåra krumelurer :) 
Hos oss går Alla hästar i hage, och vi har hagar i olika storlekar, både sand och gräs, för att kunna individanpassa vistelsen. 
En lycklig häst är en presterande häst!Till top