Johanna Due-Boje

Hästtokig Grand Prix ryttare

Sm-Veckan!

Allmänt Permalink1

Halloj!


Så var det måndag och SM-vecka... Corleones schema kommer se ut såhär:
Idag - Träning hemma för mamma
Tisdag - Träning för Rose på Gränsbo, rida igenom ett av programmen
Onsdag - Träning hemma för mamma, köra upp till Karlstad
Torsdag - Ridning på tävlingsbanan plus vet-check
Fredag - Grand Prix SM kval, jag startar efter lunch och kommer därför jogga på tävlingsbanan tidigt på morgonen, då den är öppen 6.30-7-30. Starten är peliminärt kl 13.28. På eftermiddagen/kvällen kommer han tas ut ett par gånger för att beta och promenera =)

Lördag - Grand Prix Special, denna klassen får man välja själv om man vill rida och det är ingen kvalklass. Jag har valt att starta den då vi behöver alla chanser som går att få till att öva öva öva på dessa svåra program! Starten är kl 14.10 som det ser ut just nu, och jag kommer köra på precis samma upplägg som dagen innan. Jag har lärt mig nu på senare år att Corleone verkligen mår bättre och blir mer avspänd om han får komma ut och jogga på tävlingsbanan på morgonen, så det blir aldrig någon sovmorgon när jag är på tävling inte ;)  Däremot när vi var i danmark förra helgen satt jag på honom vid 6.00 varje morgon och var klar i stallet ca 7.30. Eftersom jag inte startade förään på eftermiddagen där så kunde vi åka tillbaka till hotellet efter passet, äta god hotellfrukost för att sedan sova någon timma innan det var dags att ta sig tillbaka till tävlingsplatsen! Det funkade faktiskt jättebra för det är trots allt viktigt att känna sig laddad och utvilad när det är dags för start!

Söndag - SM-Final! Endast de 15 bästa från fredagen får rida küfinalen så chansen att vi lyckas ta oss dit i detta startfält (Till och med Patrik Kittel på Scandic är med!) är väl ganska liten... Men allt kan hända och lyckas vi få till en ritt som förra söndagen så är det inte omöjligt, även om det känns ganska overkligt att kunna sätta två såna ritter så tätt efter varann. Det är verkligen galet hur en känsla från en start kan få en så påverkad. Jag var överlycklig långt innan jag visste verkligen resultat eller placering, för känslan Corleone gav mig var magisk... Hursomhelst, tar jag mig till final är det även denna morgon jogging på banan som gäller, eller möjligtvis bara skritt beroende på hur trött han kännts dagen innan. Det var länge sedan vi tävlade tre dagar efter varann, tror faktiskt vi inte gjort det sedan Young Rider tiden, så vi får se hur han tar det!

Igår kväll hade vi förresten en fantastisk kväll på stranden, jag Charlie och några vänner. Vi köpte med oss pizza och njöt av solnedgången, kolla in så vackert!

 
 
#1 - - Eden:

Lycka till! :)

Svar: Tack snälla! :)
Johanna Due-Boje

Till top